Stagiu Yoga Tummo, 10-12 martie 2017

Tematica: Acest stagiu este dedicat bazelor practicii yoga tummo si intelegerii rolului pe care il joaca frigul in cadrul sanatatii noastre.

De inspiratie tibetana, practica yoga tummo reprezinta un corpus de principii si tehnici de adaptare la frig si zapada, in vederea reconstituirii mecanismelor naturale de aparare ale omului. Aceasta disciplina permite impingerea limitelor rezistentei la frig, lucrand pe insasi notiunea de limita. Stimuleaza sistemul respirator, cel cardio-vascular si cel imunitar, trezind facultatile arhaice latente din noi (de cele mai multe ori atrofiate de climatul modern).

oameni in zapada

Practica yoga tummo creste capacitatea de termoreglare a fiintei umane si de adaptare la conditiile exterioare; si cel mai important.. de adaptare la viata.

Intr-o prima acceptiune tummo inseamna „caldura interioara” pentru tibetani, consistand in distribuirea acestei ardori in tot corpul, gratie tehnicilor de respiratie si relaxare, evitand racirea partilor vulnerabile.

Marele specialist in Europa al acestei discipline ce ne-a imputernicit sa transmitem o astfel de practica este Maurice Daubard, cel supranumit „yoghinul extremelor”, profesor de yoga in cadrul Uniunii Europene de Yoga din 1971 si fondatorul Federatiei Internationale de Yoga Tummo de Inspiratie Tibetana.

Practicienii se intalnesc cu o permanenta depasire de sine si cu cele mai profunde temeri ale lor. Dincolo de ele insa, reinvatam sa celebram viata si sa lasam surasul sa ne lumineze chipurile. Tummo este entuziasm, libertate si bucurie de a trai.

Cui se adreseaza?

 • Celor ce cauta sa isi imbunatateasca calitatea vietii si a sanatatii prin Yoga (adaptare psiho-fiziologica, termoregeneza etc). Sunt invitati toti cei care se simt slabiti trupeste, toti cei care racesc in fiecare iarna, toti cei cu o circulatie periferica deficitara, toti cei sensibili, toti cei care se protejeaza de curenti de aer, toti cei carora le este frica de boala, toti cei “patiti” care traiesc cu frica de a nu o mai pati inca o data. Sunt invitati cei ce nu au incredere in ei, cei ce prefera culcusul cald a confortului si constientizeaza cat de mult ii limiteaza acest confort. Sunt invitati toti cei ce se simt demobilizati si parasiti de curaj si care cred ca vor avea toata viata un sistem imunitar deficitar.
 • Bineinteles, pot veni si cei sanatosi, sportivi sau montaniarzi, cei obisnuiti cu traiul in conditii exterioare dificile. De asemenea, cei pasionati de yoga isi pot largi considerabil propria viziune despre pranayama, pratyahara, tapas. Cum? Pe viu, prin practica; vazand si facand. Practica yoga tummo, ca orice practica corecta de yoga, este in primul rand atitudine justa si o oglinda extrem de fidela a ce si cum suntem noi. Practicianul se poate ascunde in asane sau kriyas-uri, se poate ascunde chiar si intr-un zazen de fildes, insa nu se poate ascunde in tummo. Sinceritatea este totala.

Mentionam ca toate tehnicile si experientele propuse sunt facultative.

Program: 

Vineri seara

 • Introducere

Sambata

 • Exercitii respiratorii de adaptare la frig
 • Mic dejun
 • Plimbare pe munte&Tummo
 • Pranz
 • Excursie pe munte & practica yoga
 • Satsang
 • Cina

Duminica dimineata

 • Exercitii respiratorii de adaptare la frig
 • Mic dejun
 • Plimbare pe munte&Tummo
 • Pranz

Informatii practice

Pentru tummo aveti nevoie de un izopren+o folie de plastic impermeabila, un costum de baie, haine calduroase.

Echipamentul minimal pentru drumetia pe munte: ghete de munte, parazapezi, geaca de munte, un rucsacel, manusi si caciula, lanterna frontala.

 Inscrieri pana la data de 28.02.2017, telefonic sau pe email. 

Alte informatii la:

0741 117639- Adrian

overmindusd@yahoo.com

Va asteptam cu drag!

Leave a Reply