Tummo

Aosta 2016De inspiratie tibetana, practica yoga tummo reprezinta un corpus de principii si tehnici de adaptare la frig si zapada in vederea reconstituirii mecanismelor naturale de aparare ale omului. Aceasta disciplina permite impingerea limitelor rezistentei la frig, lucrand pe insasi notiunea de limita. Stimuleaza sistemul respirator, cel cardio-vascular si cel imunitar, trezind facultatile arhaice latente din noi (de cele mai multe ori atrofiate de climatul modern).

Practica yoga tummo creste capacitatea de termoreglare a fiintei umane si de adaptare la conditiile exterioare; si cel mai important.. de adaptare la viata!

Intr-o prima acceptiune tummo inseamna „caldura interioara” pentru tibetani, consistand in distribuirea acestei ardori in tot corpul, gratie tehnicilor de respiratie si relaxare, evitand racirea partilor vulnerabile.

Marele specialist in Europa al acestei discipline ce ne-a imputernicit sa transmitem o astfel de practica este Maurice Daubard, cel supranumit „yoghinul extremelor”, profesor de yoga in cadrul Uniunii Europene de Yoga din 1971 si fondatorul FedDSCN3013eratiei Internationale de Yoga Tummo de Inspiratie Tibetana. Aceasta disciplina nu se invata din carti, ci doar prin transmisia directa a celor cu o suficienta practica si intelegere a fenomenului.

Practicienii se intalnesc cu o permanenta depasire de sine si cu cele mai profunde temeri ale lor. Dincolo de ele insa, reinvatam sa celebram viata si sa lasam surasul sa ne lumineze chipurile. Tummo este entuziasm, libertate si bucurie de a trai.

***************************************************************************

Mare atentie! In lipsa unei supravegheri competente, lucrul cu frigul poate fi extrem de periculos. Nu va apucati singuri de experimente dubioase si nu va riscati sanatatea sub ghidarea escrocilor ce se pricep la toate!